Shizentai is Japans voor natuurlijke houding. We hebben deze naam gekozen voor onze school omdat we Karate willen leren zodat het een onderdeel wordt van de natuurlijke houding van de leerlingen. Hiermee bedoelen we: Een zelfverzekerde houding in harmonie met je omgeving.

Over Shizentai Karate

Lesgroepen

Bij Shizentai karate geven we les aan de jeugd van 7 tot 19 jaar. Onze sensei Johan Meijer is gespecialiseerd in het lesgeven aan de jeugd. Karate wordt geleerd als een zelfverdedigingsvorm en een weg om harmonie in lichaam en geest te vinden. Dit alles spelenderwijs en in een veilige omgeving aanleren kenmerkt onze dojo.

 

Een nieuwe lesgroep is de groep van leerlingen van 40 jaar en ouder.  Onze school heeft vorig jaar het certifcaat VITOK behaald (Vitale Ouderen door Krijgskunst). Deze manier van trainen heet Kenko Kempo Karate. (Kenko=Japans voor gezondheid). We besteden aandacht aan mentale weerbaarheid, zelfverdediging, valpreventie en traditionele karate technieken die aangepast zijn op het ouder wordende lichaam. Diepe standen en hoge trappen worden vermeden. Er wordt getraind op toepasbaarheid en het plezier staat voorop. Voor meer info gaat u naar: www.kenkokempokarate.nl 

Veilig sparren met Bogu 

Een belangrijk kenmerk van onze lesmethode is dat wij werken met een beschermende uitrusting om het sparren zo veilig mogelijk te laten verlopen. De borstbeschermer en helm heten samen in het Japans: Bogu of voluit: Bogutsuki Karate-Do. Onze karate-leraar heeft ruim 30 jaar ervaring met deze uitrusting en de wedstrijd systemen die daar bij horen (Koshiki Karate en Bogu Kumite). 

Karate is voor iedereen 

Zoals hierboven genoemd, is Kenko (Japans voor gezondheid) een belangrijk uitgangspunt bij onze dojo. Doel is het verbeteren van de gezondheid, mentale weerbaarheid en het leren van zelfverdediging. Een ieder mag trainen op zijn eigen niveau. Daarom staat de vereniging open voor een ieder met een lichamelijk beperking. We hebben ook ervaring met leerlingen met gedragsproblemathiek, ADHD en het autismespectrum. Als school zijn wij aangesloten bij Uniek Sporten om karate voor iedereen toegankelijk te maken. De door ons gebruikte Kenko Kempo Karate methode is ook toepasbaar voor iedereen met een beperking.